Search
  • Andrei Ionescu

Focaccia cu leurda


Ingrediente:

  • 500 g faina tip 650

  • 7g drojdie uscata

  • 325 ml apa

  • ulei de masline

  • 1-2 legaturi de leurda

  • 1 legatura usturoi verde

  • sare

Mod de preparare:


In apa usor incalzita, atentie nu fierbinte, se varsa continutul plicului de drojdie, se omogenizeaza bine si se lasa deoparte pentru 5 minute.

Punem faina intr-un castron suficient de incapator, adaugam o lingurita de sare pe care o incorporam cu faina. Facem o adancitura in care turnam drojdia diluata in apa si incepem sa framantam pana cand toata apa este absorbita si coca incepe sa se formeze.

Pe blatul curat se presara putina faina si se framanta coca pentru 5-7 minute pana obtinem o textura elastica.

Coca framantata se pune inapoi in castron pe care il ungem bine cu ulei de masline. Acoperim cu un prosop de bucatarie umed sau cu folie alimentara si lasam la dospit pentru cel putin 1 ora. Aluatul o sa isi dubleze volumul si o sa devina aerat.

Intindem aluatul intr-o tava adanca astfel incat o obtinem o grosime de aproximativ 3 cm.

Intr-un mojar mare rupem frunzele de leurda, adaugam sare si pasam pana se obtine o pasta. Punem putin ulei de masline si amestecam bine. Pasta de leurda se toarna peste coca, avand grija sa il intindem pe toata suprafata. Din loc in loc ingropam amestecul cu degetele pana la fundul tavii.

Turnam ulei de masline pe toata suprafata si lasam din nou aluatul sa se odihneasca pentru inca 1 ora. Tocam si legatura de usturoi verde si presatam deasupra.

In cuptorul preincalzit la 220°C, punem tava pe sina din mjiloc pentru 20-25 de minute.

Dupa ce scoatem focaccia din cuptor turnam inca o data ulei de masline pe toata suprafata. Focaccia o sa absoarba imediat uleiul si o sa capete o crusta crocanta si un interior pufos.

Se serveste simpla sau impreuna cu alte preparate.


Pofta buna!


9 views
  • Facebook
  • Instagram

© 2020 studio88.ro

Bucuresti, Romania

studio88.ro@gmail.com