Search
  • Andrei Ionescu

Ciorba de pui a la grec


Ingrediente:

  • 1 Kg carne de pui

  • 4 l apa

  • 1 ceapa

  • 2 morcovi

  • 1 radacinade pa starnac

  • 1/2 radacina de telina mica

  • 2 foi de dafin

  • 100g orez

  • 1 lamaie

  • 3 galbenusuri

  • 200g smantana

  • 1 legatura de patrunjel

  • Sare, piper


Mod de preparare:


Se firebe puiul la foc potrivit in cei 4 l de apa. De la inceput punem o jumatete de lingurita de sare si strangem cu gija spuma formata la spurafata.

Dupa ce nu mai face spuma adaugam legumele spalate si taiate. Eu le-am dat prin razatoare.

Acoperim oala cu un capac si o lasam la foc mediu pana cand puiul se fierbe complet.

Dupa ce s-a fiert, scoatem puiul din oala, il curatam de piele si oase daca e cazul, il taiem fasii si il punem inapoi in oala. Adaugam orezul si lasam la foc mic pana se expandeaz si punem sare dupa gust.

In timp ce se fierbe orezul, amestecam intr-un castron galbenusurile cu zeama stoarsa de lamaie si smantana.

Oprim focul dupa ce s-a fiert orezul si asteptam se se linisteasca.

Dupa ce nu mai clocoteste, luam 2-3 polonice de zeama si turnam peste amestecul de mai devreme si omogenizam.

Amestecul obtinut se toarna in oala, se amesteca cu restul ciorbei cu ajutorul polonicului, se adauga patrunjelul proaspat, tocat, sare si piper dupa gust, se acopera oala cu capacul si se lasa pentru aproximativ 10 minute la infuzat dupa care se serveste alaturi de o felie de paine taraneasca.


Pofta buna!

8 views
  • Facebook
  • Instagram

© 2020 studio88.ro

Bucuresti, Romania

studio88.ro@gmail.com